Κατασκοπευτικά κι κάμερες παρακολούθησης

Πως θα επηρεάσουν την ασφάλεια το smart home & IoT

2020-04-23 13:34

Η τεχνολογική τάση που αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως και ακούει στο όνομα internet of things (ΙοΤ) σε συνδυασμό με την παραδοσιακή έννοια του smart home ( έξυπνο σπίτι) και γενικότερα του κτηριακού αυτοματισμόυ μπορούν να αποτελέσουν τη βάση σημαντικών αλλαγών στην αγορά της ασφάλειας.

Είτε είναι οι δικτυακές κάμερες είτε τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ρολόγια, είτε άλλες οικιακές συσκευές είναι γεγονός ότι οδεύουμε με γρήγορους ρύθμους προς μια καθολική διασύνδεση των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών με το διαδίκτυο.

έξυπνο σπίτι smart home

Το όραμα για την δημιουργία των έξυπνων συσκευών βρίσκεται δεκαετίες πιο πίσω χρονικά. Το έξυπνο σπίτι πρωτοεμφανίστηκε στην δεκαετία του 60 με την επερχόμενη τότε έλευση των υπολογιστών να αποτελεί κίνητρο για την ανάπτυξη εφαρμογών που να ελέγχουν και τις οικιακές συσκευές ( ψυγείο, τηλεόραση, πλυντήριο κ.α.).

Το ενδιαφέρον για το smart home έχει εμφανιστεί αρχικά στα συστήματα συναγερμού. Ο τρόπος με το οποίο λειτουργούν αλλά και ενημερώνουν τον χρήστη αποτελεί την βάση πάνω στην οποία μπορεί να υλοποιηθεί το όραμα του smart home. Παραδείγματος χάρη, οι μαγνητικές επαφές χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό κάποιας παραβατικής ενέργειας αλλά είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν και για την διεκπεραίωση άλλων έξυπνων λειτουργικών όπως την ενεργοποίηση του κλιματιστικού ή του φωτισμού ανάλογα με το ανοίγμα ή το κλείσιμο μιας πόρτας. 

Τα τελευταία χρόνια με το περίφημο integration όπως έχουμε συνηθίσει να το συναντούμε ή αλλιώς η ενοποίηση αυτών των συστημάτων και λειτουργία τους σε μια ενιαία πλατφόρμα προσέφεραν μια σημαντική ώθηση στην δημιουργία ολοκληρωμένων εφαρμογών οικιακού αυτοματισμού. Σε αυτές τις εφαρμογές τα συστήματα ασφαλείας θα έχουν ένα σημαντικό ρόλο αλλά παράλληλα θα εξυπηρετούνται και άλλες λειτουργίες όπως ο έλεγχος κλιματισμού και φωτισμού, η παρακολούθηση των ενεργειακών καταναλώσεων, το ανοιγοκλείσιμο των ρολών και φυσικά η εξ αποστάσεως ενημέρωση του χρήστη για την κατάσταση της οικίας του μέσω των διάφορων apps που μπορούν να εκτελούνται σε smart phonew και tablets.

Εφαρμογές οικιακού αυτοματισμού υπάρχουν λοιπόν εδώ και αρκετά χρόνια. Όμως, ακόμα και οι οικονομικότερες υλοποιήσεις είναι αρκετά ακριβές σε σχέση με το κόστος κατασκευής ενός σπιτιού που απευθύνεται σε άτομα της μεσαίας τάξης. 

οικοσύστημα προστασίας σπιτιού

Η έλευση το IoT αναμένεται να βοηθήσει στην γρηγορότερη προώθηση του οικιακού αυτοματισμού. Θα υπάρξει κάποια στιγμή που οι διασυνδεσμένες οικιακές εφαρμογές θα αποτελούν αναπόσπαστοι στοιχείο της καθημερινότητας. 

Το έξυπνο σπίτι είναι η τελευταία τεχνολογική λέξη.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκαν στην ιδέα του έξυπνου σπίτι και έχουν σημαντικό ρόλο.

Η έλευση του Internet of Things αναμένεται να βοηθήσει στην γρηγορότερη προώθηση του smart home.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2105543227 - 2105710074 - 2117807848

 

Επικοινωνια

ΜΑΤ ΟΕ

info@mat-security.com

Αισχύλου 4 Ελευσίνα
ΤΚ 19200
ΓΕΜΗ: 054905609000

210.554.3227
210.554.3222
211.800.0210

Νέο Κατάστημα
Αγ. Αντώνιος Περιστέρι (Μετρό)
Δωριέων 10 Τηλ. 210.5710.074

Αναζήτηση στο site

Την συγκεκριμένη σελίδα την βρήκατε ενδιαφέρουσα ή απλά σας άρεσε; Κάντε ένα κλικ!

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

2016-03-01 12:05

Όροι χρήσεως

Τροποι προφυλαξεις με καμερες παρακολουθησης

2020-04-23 12:42

Εξοπλισμός επιτήρησης με κάμερες και καταγραφικά

Ένα οικοσύστημα επιτήρησης που βασίζεται σε κάμερες wifi και IP απαιτεί σίγουρα και κάποιο συνοδευτικό εξοπλισμό που η ποιότητα του επηρεάζει σίγουρα την συνολική απόδοση και αποτελεσματικότητα του.  Είναι γνωστό ότι οι κάμερες IP σε σχέση με τις αναλογικές προσφέρουν αξεπέραστη ποιότητα και...
2019-01-09 12:47

Μέθοδοι προστασίας ηλικιωμένων από κακοποίηση

Ηλικιωμένοι: άτομα μεγάλης ηλικίας. Αυτός είναι όμως μόνο ο ορισμός της λέξης. Στην πραγματικότητα είναι τα άτομα που μας μεγάλωσαν, οι γονείς μας, οι γιαγιάδες μας ή και οι παππούδες μας, αυτοί που στάθηκαν με υπομονή και επιμονή δίπλα μας, στα πρώτα βήματα της ζωής μας, στις δυσκολίες που...
2018-11-19 14:51

Τρόποι επιλογής IP κάμερες

Την τελευταία πενταετία το μερίδιο των IP καμερών στην αγορά των συστημάτων video επιτήρησης έχει εκθετικά αυξηθεί και οι αγοράστες βρίσκονται απέναντι σε διλλήματα σχετικά με τις επιλογές που πρέπει να κάνουν ανάμεσα στα διαφορετικά είδη που υπάρχουν στην αγορά και τα οποία διαθέτουν μια πλιάδα...
2018-10-23 11:53

Σύστημα με κάμερα παρακολούθησης

Πριν από πολλά χρόνια ένα σύστημα βιντεοπαρακολούθησης κόστιζε πολλά χρήματα. Με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας την τελευταία δεκαετία οι τιμές τους έχουν γίνει πολύ προσιτές στους καταναλωτές. Αρκετά συστήματα με κάμερες παρακολούθησης είναι πλέον διαθέσιμα στην αγορά για την παρακολούθηση...
2018-06-19 10:37

Αποτελεσματικες κατασκοπευτικες καμερες για να ελεγχετε την babysitter σας

Η συνεχής φροντίδα των παιδιών σας είναι πολύ σημαντική ειδικά όταν εσείς λείπετε. Κάποιος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Δεν τα καταφέρνουν από μόνα τους ειδικά όταν είναι σε μικρή ηλικία. Αν είστε στην εργασία σας, πράγμα που σημαίνει ότι η προσοχή σας πρέπει να είναι στραμμένη μόνο...

Προσφορές σε συσκευές παρακολούθησης και ασφάλειας

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode